Sök

Arkiv

Information tävlingar och anmälan

Hej skidföräldrar!
Efter årsskiftet drar tävlingssäsongen igång och vi har sammanställt lite information till er med yngre åkare som kanske önskar veta mer om när och hur man anmäler till tävlingar. Se länk nedan.

Tävlingsprogram och lathund anmälan

Vi vill förmedla till samtliga skidtränande barn det roliga med att vara med och tävla även om det inte finns några som helst krav att göra det.

Vår erfarenhet är att desto tidigare barn provar tävlar desto mer avdramatiserat blir det att delta. Ingen tidtagning eller inbördes rangordning sker för ungdomar upp tom det år man fyller 8år. 

I de större tävlingarna i distriktet får barnen i klassen 0-6 år och H/D 7-8 en medalj eller pokal för sitt deltagande.

I kommunskidan belönas man med medalj om man deltagit i minst tre deltävlingar.

I serietävlingarna belönas deltagarna med pokal vid avslutningen i Vårby om man deltagit på minst tre av fyra deltävlingar (kan vara två av tre deltävlingar beroende på snötillgång). Nedan finns förklaring av de olika typerna av tävling.

Att tänka på vid tävling:

1)   Kolla startlistan för tävlingen för att få rätt starttid. Startlistan finner du på samma ställer som du gjorde anmälan eller på arrangerande klubbs hemsida. Hör av dig till tränarna om du inte hittar.

2    Om möjligt, valla skidorna i förväg om barnen inte åker på vallningsfria skidor.

3    Kom till tävlingen ca 1-1,5 timme före start för att låta barnen provåka banan innan tävling, eventuellt bättra på fästet och värma upp innan tävling. På de flesta tävlingar kommer tränare att finnas på plats och vi hjälps åt med att provåka banan med barnen och att valla. Alla Vårbyiter hjälper varandra och i de flesta större tävlingar finns vallatält uppsatt.

4)   Föräldrar hjälper barnen till start vid utsatt tid och sedan hejar alla på alla åkare J

5    Prisutdelning sker ibland för yngsta klassen i direkt anslutning till tävlingen men för 7-8 år och äldre brukar prisutdelning ske samlat en stund efter alla åkare i klassen gått i mål. 

Serietävlingar: Vårby IK arrangerar ett antal klubbtävlingar, s.k. serietävlingar, vanligtvis under ordinarie träningstid. Här kan alla i klubben delta och särskilt nybörjare kan här få en bra inkörsport till tävlandet. Resultaten räknas samman och prisutdelning sker på skidavslutningen efter säsongen. Datumen för serietävlingarna kommer med relativt kort varsel under säsongen.

Runt om i kommunen kommer 4-5 tävlingar i Kommunskidan att köras. Vid sista tävlingen delas medaljer ut till alla som åkt minst tre gånger. Det är en tävling där våra ungdomar får mäta krafterna mot andra skidungdomar inom kommunen. I Knatteklass och H/D 7-8 är det inte någon tidtagning.

För H/D 9 – 12 är kommuntävlingarna uttagning till en stafettävling mellan Ångermanlands kommuner, den så kallade Kommunstafetten.

Serietävlingarna och kommunskidan är en bra inkörsport till tävlandet och vi ledare uppmuntrar barnen att delta i dessa tävlingar.

Större skidtävlingar i distriktet. Det finns ett stort utbud av tävlingar under säsongen, både inom och utom kommunen. Vilka tävlingar som den aktive ska delta i får föräldrar och ungdom bestämma. Vi ser tävlandet som ett roligt moment som sporrar och kan göra träningen mer meningsfull. Viktiga ledord i vår klubb är gemenskap och glädje vilket vi alltid strävar efter både i träning och tävling.

Tveka inte att kontakta tränarna om du har någon fundering kring tävlande eller tävlingsanmälan.

Hälsningar,

Ledarna genom

Anna Mannelqvist


Skribent: Anna Norman

Stöd Vårby IK

Stöd Vårby IK
genom att
bli medlem!
ULLMAX: Allt du köper här stödjer Vårby IK med 10%!