Filmer

Spela videoklipp

Den moderna föreningen som engagerar - RF:s film om Vårby IK

Spela videoklipp

Film om Vårby IKs skicross anläggning

Spela videoklipp

SSF:s film om Vårbys kaosstafett

Spela videoklipp

Film om invigningen av Vårby IKs skicrossanläggning

Sök

Arkiv

Instagram

Stöd Vårby IK

Stöd Vårby IK
genom att
bli medlem!
ULLMAX: Allt du köper här stödjer Vårby IK med 10%!

Olika typer av tävling

Klubbtävlingar
Varje säsong arrangerar vi några egna klubbtävlingar, där endast våra egna tränande ungdomar deltar, oftast under ordinarie träningstid. För dessa tävlingar varierar formatet, vi försöker få till kreativa och roliga tävlingar, tex kaosstafett eller samla varv per träningsgrupp på tid, mm. Dessa tävlingar kan vara en fin inkörsport till tävlandet för många nybörjare. Anmälan brukar vi ordna via länk till ett formulär som vi mailar eller lägger ut på Supertext. Datumen för klubbtävlingarna beror på övriga tävlingar och snötillgång så kan planeras med relativt kort varsel.

Sprintcupen Ångermanland: Örnsköldsvik
Sprintcupens fokus är på att göra roliga och lekfulla tävlingar med kortare sträckor för alla åldrar och pris till alla efter målgång. Runt om i Örnsköldsviks kommunen arrangeras fyra deltävlingar. Arrangören beslutar själv om de har tidtagning men i knatteklassen och H/D 7-8 är det inte aldrig någon tidtagning. Sprintcupen Ångermanland att avslutas med en stafett där övriga skidorter i Ångermanland kommer att tävla mot Örnsköldsviks stafettlag. Denna stafett brukar vara riktigt rolig!
I Sprintcupen kommuniceras inga resultat på plats utan kommuniceras endast digitalt. Även denna tävling är perfekt för att börja tävla eller att åka bara för skoj! Datumen för Sprintcupen Ångermanland kommuniceras när arrangör för respektive deltävling är spikat. Anmälan görs i tävlingskalendern, TA.

Distriktstävlingar
Distriktstävling är när en skidklubb bjuder in övriga skidklubbar i distriktet till tävling. Tidtagning from H/D 9-10 är tidtagning. Distriktstävlingarna är mer traditionellt tävlingslik. Ångermanland har ofta ett varierande och roligt tävlingsutbud. Datumen för distriktstävlingar finns i tävlingskalendern, TA, där även anmälan till tävlingarna görs.

Som ni ser finns ett stort utbud av tävlingar under säsongen, både inom och utom kommunen. Vilka tävlingar som era barn/ungdom deltar i får föräldrar och barn/ungdom bestämma. Tävlandet kan ofta vara en rolig och viktig del som sporrar och inspirerar till fortsatt träning och skidglädje. Tveka inte att kontakta tränarna om du har någon fundering kring tävlande eller tävlingsanmälan.

Stöd Vårby IK

Stöd Vårby IK
genom att
bli medlem!
ULLMAX: Allt du köper här stödjer Vårby IK med 10%!