Sök

Arkiv

Rapport från kommunfinal och stafetter

Finalen av årets kommunskidtävlingar avgjordes i lördags på vår hemmaplan i Vårby. De bästa åkarna i kommunen blev därefter uttagna att representera Ö-vik i kommunstafetten som avgjordes på söndagen i Bondsjöhöjden.

Finalen av kommunskidan avgjordes iår genom jaktstart i klasserna from. 9 år och vi fick se spännande strider om placeringarna. Dagen bjöd på milt och blåsigt väder vilket gjorde att banorna var tungåkta men rättvisa. Totalt kom 119 åkare från kommunen till start i Vårbyspåren.

Man kan konstatera att klubbens åkare håller sig väl framme i resultatlistorna och att deltagandet bland våra åkare varit överlag högt i årets kommunskidor. Detta märktes framförallt i klasserna H/D 9-10 där pallen kryllade av Vårbyåkare!

Kommunmästare blev Melker Eklund och Klara Torshage i H/D 9-10. Maja Petersson och Hugo Eriksson i  D/H13-14  samt Märta Torshage och Elias Olofsson i D/H 15-16, grattis!

Till söndagens kommunstafett lyckades inte mindre än 11 Vårbyåkare kvalificera sig! Som vanligt var Övik mest representerat i Bondsjöhöjden och våra åkare gjorde riktigt bra ifrån sig.

I den yngre klassen (9-11 år) blev det seger för Öviks lag 1 som tidigt tog ledningen i stafetten. I det laget fanns Axel Mannelqvist, Klara Torshage, Melker Eklund och Stina Wallner från Vårby.

Övik lag 2 knep en tredje plats i samma klass. Här åkte Teo Eikelboom, Sanna Berglund, Axel Saitton och Maja Mårtensson från Vårby

Övik lag 3 blev 5:a i samma klass.

I den äldre klassen blev Övik lag 1 2:a. Här fanna Vårby representerat genom Maja Petersson och Hugo Eriksson.

Övik lag 2 blev femma och här åkte vår Sarah Lorenzo.