Sök

Arkiv

Saxnäslägret 2024! ❄

Lägret är för alla barn i grupp 3, 4, 5 och juniorer dvs aktiva födda 2015 och tidigare. Föräldrar samt ev. syskon är välkomna att följa för alla grupper men för aktiva födda 2012 och tidigare är det möjligt för ungdomarna att åka själva. Lägret är ett tillfälle att få åka på snö innan tävlingarna drar igång men framförallt ett fantastiskt tillfälle att få umgås mer med sina skidkompisar, tränare och föräldrar under en helg med skidåkning.  

Saxnäs erbjuder skidklubbar ett prisvärt upplägg för träningsläger. I priset ingår logi, frukost, lunch, middag och kvällsfika samt spåravgift. Lägeravgiften faktureras till aktiva i Vårby IK i efterskott och ska vara betald i slutet av januari. Vårby ger alla träningsaktiva en lägersubvention på 500kr/aktiv och tränare, varför kostnaden justeras ned med 500kr enligt: 

  • Kostnaden vid ankomst kvällsfika torsdagkväll och avfärd efter söndag lunch, 2 150 kr/träningsaktiv eller tränare, medföljande föräldrar eller syskon 2 700 kr. 
  • Kostnaden vid ankomst kvällsfika fredagkväll och avfärd efter söndag lunch, 1 250 kr/träningsaktiv eller tränare, medföljande föräldrar eller syskon 1 750 kr. 

Ni väljer själva om man vill åka torsdag-söndag (7-10dec) eller fredag-söndag (8-10dec). Vi försöker hjälpas åt med samåkning. Vid annan ankomsttid än i anmälningsformuläret, tex fredag lunch, betalar man sin lunch och middag själv vid ankomst på fredag. Den fakturerade delen av lägeravgiften gäller ankomst vid kvällsfika vid torsdag och fredag. 

Grundupplägget för lägret brukar ungefär vara: 

Fredag: För- och eftermiddagspass på skidor samt ev. styrka och social samvaro i Saxnäsgårdens gemensamma utrymmen.   

Lördag: För och eftermiddagspass på skidor samt ev. styrka. Gemensamma lekar. 

Söndag: Förmiddagspass och lunch innan hemresa. 

Det kommer också bli tid för häng med kompisar i alla gemensamhetsytor vid Saxnäsgårdens vandrarhem och Saxnäsgården. Vårby gör rumsindelning och grundprincipen är att grupp 4 och 5 delas in med sina skidkompisar och deras medföljande föräldrar med varann, medan de yngre barnen kommer delas in i rum med ledare/förälder så långt som möjligt. 

Vi har i år förbokning på en vandrarhemsbyggnad, hotell och 3 stugor, och vi hoppas alla som vill kan följa med. Blir vi många kommer vi prioritera barn, ledare, föräldrar till barn som behöver föräldrar med och därefter övriga som vill följa med. 

Ledare från samtliga grupper kommer att finnas på plats och har ett gemensamt huvudansvar för lägret. Men under lägret tar ledare och medföljande föräldrar gemensamt ansvar för de behov som uppstår såsom skjuts till och från spår, hjälpa till i spåret, vallning, närvarande vuxen, mm. 

Anna Mannelqvist samordnar bokningen av lägret så hör av er med frågor angående lägret till:   anna.mannelqvist@varby.nu

Länk för att göra anmälan senast den 24 november

ttps://forms.office.com/e/21DE2kyXRb

Stöd Vårby IK

Stöd Vårby IK
genom att
bli medlem!
ULLMAX: Allt du köper här stödjer Vårby IK med 10%!