Sök

Arkiv

Summering och sommarträning

Den gångna skidsäsongen är nu summerad på riktigt då föreningen haft årsmöte.

Utmärkelserna ”Årets Vårbyit – skidor” samt Dollepriset gick i år till Maja Petersson respektive Johanna Dahl för fina insatser och gott kamratskap i och utanför spåren – grattis till er!


Det sägs ju att ”en skidåkare föds på sommaren” och barmarkssäsongen drog igån på allvar i maj genom ett lyckat upptaktsläger i Nordingrå. Lägret arrangerades i sambarbete med Hägglunds och ett stort antal ungdomar från våra två äldsta grupper (3+4) deltog. Den tuffa Höga-kusten terrängen gav fina och hårda träningspass och vädret var det allra bästa. Bra initiativ av ledarna med Mannelqvist i spetsen att dra igång lägret!

Våra två äldsta grupper har hållit igång med gemensamma träningar under våren i form av löpning /spänst vid Hörnsjön samt rullskidträning.

Vi har haft deltagare på sommarskidskolan i Lycksele samt Sollefteå – bra läger med hård träning där ungdomarna får träffa likasinnade från hela landet samt ett och annat besök av landslagets skidstjärnor.

Den gångna veckan har Svenska Skidförbundet anordnat elitläger för landets juniorer här i Örnsköldsvik. Vårby fanns representerat genom Elias Olofsson (tyvärr den enda deltagaren från Övik). Elias berättar att veckan har bestått av bra och hård träning där det tuffaste passet var rullskidåkningen upp till Varvsberget. Passet bestod av 5 st intervalldrag från gamla tågstationen upp till toppen. Det var även inspirerande att träna med landets bästa juniorer hälsar Elias.

Undertecknad ser med spänning framemot att följa Elias kommande säsonger då han utvecklats enormt som skidåkare de senaste åren och har en positiv inställning till sin skidåkning – en fin förebild för våra yngre ungdomar!

Ha en skön sommar med lagomt mycket träning!

/Tränar’n


Skribent: Anna Norman

Stöd Vårby IK

Stöd Vårby IK
genom att
bli medlem!
ULLMAX: Allt du köper här stödjer Vårby IK med 10%!