Sök

Arkiv

Vårby vecka 10

Sett till de senaste 10 dagarna så skulle vi kunna kalla Vårby skidstadion för en eventarena. Efter Vårbyfläkten så har deltävling 4 i Kommunskidan genomförts, Domsjöskolan haft Lilla Vasaloppet för del av lågstadiet och mellanstadiet, polis DM i skidskytte har avgjorts och fritis från Hållänget har genomfört Lilla Vasaloppet. Det är roligt att se att allt fler utnyttjar vår anläggning och att den känns angelägen. I samarbetet med skolorna har Magnus Dahl dragit ett stort lass och för genomförandet så har Eva-Lena och Karin hjälpt till. Lilla Vasaloppet för Domsjöskolans mellanstadium är deras eget arrangemang som vi hjälper till med vad avser spår och övrig service. I alla dessa arrangemang och i hela vår verksamhet så behövs det åkbara spår. I år har ni i spårkommittén verkligen fått arbeta.


Den gångna helgen deltog vi i två tävlingar, undantaget Vasaloppet. Kommunskidefinalen avgjordes på Olympia i Bredbyn med 10 startande från Vårby. I klasser med tidtagning vann Märta, Maja och Johanna. Bryter vi ut detta åldersvis och med de tre bästa deltävlingsresultaten så har vi följande vinnare av Kommunskidan 2009-10: Märta Torshage (D13), Hedda Berglund (D12), Maja Petersson (D11) och Johanna Dahl (D10). Max Berglund kom på andra plats i H14. Dessa fem åkare är också givna i de lag som Ö-vik kommer att ställa upp med i Kommunstafetten som preliminärt avgörs 28/3 i Bondsjöhöjden – årets roligaste tävling för 9-14 åringar.

I söndags så avgjords SUIF skidan. De befarade vallningsbekymren kom på skam.  Föret höll som tur var. Åtta stycken från Vårby kom till start och vi fick se Märta vinna och Maja komma tvåa. Hedda var ett oprovocerat fall från andra platsen. Pontus gjorde ett fint lopp i H8. Jag tror han kommer att trivas med tidtagning nästa år. Märta påstår att hon aldrig förlorat den här tävlingen de gånger hon åkt. En snabb räkning på fingrarna ger vid hand att hon har ytterligare tre möjliga starter. Detta kommer att skapa en stor press på hennes vallateam. Jag undrar om hon får starta där hädanefter? Det lottas ut finare priser på startnumren och en av vinnarna var Maja Petersson. Hon vann ett år med Canal+ och deras familjepaket. Med viss skadeglädje levererade jag det hem till familjen Petersson. Det är detsamma som att ge bort larmande leksaker till bekantas barn. Min skräck har i alla år varit att vi skulle vinna det.

Vi är på slutfasen av skidsäsongen. Kvar har vi KM torsdagen den 18/3, Kebbehelgen 20-21/3 (18 stycken övernattande hittills) och Kommunstafetten söndagen den 28/3. KM kommer att ha inslag av skicross. Inbjudan kommer i dagarna. Vi försöker att hålla igång träningarna till den 8/4. Det borde gå om det inte blir genomgående nattvarmt. Skidavslutning med prisutdelningar har vi planerat till tisdagen den 20/4.

Stellan


Skribent: Hans-Åke Dahlqvist

Stöd Vårby IK

Stöd Vårby IK
genom att
bli medlem!
ULLMAX: Allt du köper här stödjer Vårby IK med 10%!