Sök

Arkiv

Vårbyfläkten 2010


Årets tävling är nu avgjord under ärliga och mjuka förhållanden. Det var 68 lag anmälda och av dem kom 64 till start. Dessutom startade 6 knattar. I fjol hade vi 61 startande lag och 11 knattar. Det borde kunna gå att få ca 15 lag till om vi jämför med hur det varit tidigare. Jag tror att förmågan och intresset att bilda lag av de 7-8 åringar som finns i föreningarnas utkant saknas. Dessutom lider vi nu av att ha få åkare i åldern 15-16 samtidigt som alla som har kommit upp i juniorålder och inte kommit in på skidgymnasium har lagt av. För dem som går på skidgymnasium så är en DM-stafett inte intressant.

Det var roligt att som tävlingsledare se att det vi tryckt på innan tävlingen verkade fungera. Vi arrangörer var synliga, det var lugnt runt och i växlingarna, inga föräldrar och ledare inne i målområdet och inget folk framför speakerfönstret. Allt rullade på mycket bättre än förra året. Prisutdelningarna avverkades enligt schema och alla verkade nöjda. Vad jag förstått så gick försäljningen bra och hamburgarna försvann trots det envetna snöandet. Åke ”invigde” ett nytt tidtagningsprogram för stafett som i det stora hela fungerade utmärkt. Vi får lära oss alla finesser till nästa år. Avstädning och bortplockning gick i ett rasande tempo och de allra flesta tog ansvar. Jag hann bara ta en kopp kaffe så var allt klart. En svag punkt i vår arena är parkeringen. Detta accentueras vid den väderlek vi hade. Konstruktiva förslag mottages. Tack alla som hjälpte till!

Vissa klagomål har nått mitt öra angående ”vicespeakern”. Han skall ha varit elak och utsatt en viss tävlande för trakasserier och kränkningar. Om han inte ber om ursäkt så får vi överväga att skaffa en annan extraspeaker till nästa år (kontaktannons).

Få hade nog kunnat ana hur massivt Vårby IK skulle dominera H21-klassen i början av det andra decenniet på 2000-talet. Vi belade de båda första platserna och av konkurrenterna syntes inte ens skidspetsarna. Utöver detta DM-tecken så tog vi även ett i D11-12 genom Hedda Berglund och Maja Petersson efter en hård batalj med Remsle och Kramfors.

Totalt sett så var det 35 tävlande för Vårby och räknar vi bort de ”överåriga” så var det 31 tävlande och det var många år sedan vi var så många. Det mest anmärkningsvärda var i H7-8 där vi var representerat av 5 lag trots att det saknades ett antal åkare. Här såg vi frukten av Anders och Mariannes arbete med skidskolan.

Väl mött nästa år med hopp om än fler lag och att Vårby får konkurens om H21-tronen.

Stellan Torshage

RESULTAT


Skribent: Hans-Åke Dahlqvist

Stöd Vårby IK

Stöd Vårby IK
genom att
bli medlem!
ULLMAX: Allt du köper här stödjer Vårby IK med 10%!