Sök

Arkiv

Vårbyfläkten 2011

Tack alla som hjälpte till att göra vår tävling till den trevliga tävling det blev. Det är både tävlande, publik och vi som arrangör som skall ta åt oss. Det hela inramades ju även av ett härligt väder. Äntligen lyckades vi få, i stort sett, alla familjer engagerade. Det har varit, och är, ett av de dolda målen med våra större tävlingar.
Ett annat mål är att alla som vill av våra barn skall få tävla. Även det målet blev uppfyllt så långt det gick. Här gjorde Anders och Karin en stor insats när det gällde att pussla ihop de yngsta lagen.


Det kom 65 lag till start men det var ett åttiotal anmälda. Det verkar som förkylningar har slagit till hårt söder om skogen eftersom det främst var ådalslag som strukits. Utöver stafettlagen så var det 12 knattar anmälda.

Sportsligt för Vårby så gick det bra. Vi fick två DM guld genom Hedda och Märta i D 13-14 och Frida och Maja i D 11-12. I de yngre klasserna utan DM status är Vårbys mål att bilda så jämna lag som möjligt. En titt i resultatlisten visar att Anders och Karin lyckats väldigt väl med detta.

När jag tittar i backspegeln och jämför med årets tävling så tycker jag att vi arrangörsmässigt lyft oss:

–           Inget strul vid start eller växlingar.

–          Tidtagningen flöt på och alla fick mellantider.

–          Prisutdelningarna skedde på utsatt tid utan att det blev stressigt.

–          Vår trånga parkering fungerade.

När det gäller parkeringen så vill en del besökare inte betala för att de parkerar på vår mark. Till skillnad från Skyttis, där vi också måste betala, så får vi ta hela kostnaden för att hålla parkeringen i skick. Vår parkering är inte kommunalmark som sköts av kommunens snöröjning eller fastighetskontor. Detta måste vi lyckas kommunicera med ”nybörjar föräldrarna” från centralortens norra del.

Nu suger vi på den här karamellen någon dag och kommer laddade till kommunskidefinalen i Vårby nu på lördag den 5/3.

/Stellan


Skribent: Hans-Åke Dahlqvist

Stöd Vårby IK

Stöd Vårby IK
genom att
bli medlem!
ULLMAX: Allt du köper här stödjer Vårby IK med 10%!