Sök

Arkiv

Kommunstafetten 2010

Nu i söndags avgjordes kommunstafetten 2010. Det var Bondsjöhöjden som genomförde arrangemanget med den äran. För er som inte vet vad det är så är det guldkanten på kommunskidan. De bästa i klasserna 9-14 år bereds här en möjlighet att få tävla för Örnsköldsvik mot övriga kommuner i Ångermanland. Strävan är att Övik skall ställa upp med 6 lag. Tre i den yngre stafetten (9-11 år) och tre i den äldre stafetten (12-14 år). Strävan är tre pojkar och tre flickor i varje lag. Årets tävling ”velades” delvis bort här i Örnsköldsvik och vi får vara tacksamma att Bondsjöhöjden tog tag i det hela och genomförde den på utsatt datum.

Vi vart tyvärr endast representerat av tre lag – två i den yngre klassen och ett i den äldre. Resultatet blev ungefär det väntade med en tredjeplacering i bägge klasserna. Dagens prestation gjordes av Sarah Lorenzo som på kort varsel ställde upp och körde första sträckan i de äldres stafett. Det var en pojksträcka för de som är ett år äldre. Hon genomförde det bästa fristilslopp jag sett henne göra. Banorna var väldigt roliga och vi hade trevliga timmar på ett blåsigt skidstadion. Örnsköldsvik representerades av Följande klubbar: Hägglunds 8 st, Vårby 6 st, Anundsjö 1 st, Husum 1 st, Nätra 1 st och Skorped 1 st.

Kramfors vann den yngre stafetten och Sollefteå (Remsle) vann den äldre. Som kuriosa kan sägas att i det laget ingick det fem flickor.

Till nästa år så måste vi ta tag i detta och kanske genomföra en kommunhelg med final och stafett samlat i tiden. Detta är för roligt för att gå i graven. Det ligger på oss ”äldre” att förklara kommunskidans högre mål.

/Stellan


Skribent: Hans-Åke Dahlqvist

Stöd Vårby IK

Stöd Vårby IK
genom att
bli medlem!
ULLMAX: Allt du köper här stödjer Vårby IK med 10%!