Sök

Arkiv

Tour De Kebbe 2010

Helgen 20-21/3 var vi sju vårbyfamiljer som tillbringade helgen i Junsele. På lördagen avgjordes Kebbesprinten. Från 9 års ålder så var det en normal sprint med prolog och så småningom en final med de som kvalade fram via kvartsfinaler och semifinaler. De yngre genomförde en vanlig bana. När krutröken hade lagt sig så hade Vårby erövrat en andraplats i D13-14 genom Märta och en tredjeplats i D11-12 genom Maja. Tävlingens höjdpunkt för åskådarna var finalen i D13-14 där alla fyra åkarna var med in på upploppet och Nätras Patricia Lockner precis höll undan. Alla åkarna måste ha varit i mål inom någon sekund.


Kvällen avslutades som traditionen bjuder med ett tårtkalas. Det är nämligen så att alla som går till final vinner tårta eller ”stubbe”. Magnus tvingade till sig en stubbe från Nordingrå som återbetalning för den vi gav bort i fjol så vi hade tre stycken att dela på.

Söndagstävlingen, kallad Kraft-Racet, skedde på två sätt. Upp till och med 10 år så var det en normal tävling med intervallstart. Från 11-12 så var det en jaktstart med bonussekunder beroende hur det gick på lördagen. Slutet på jaktstarten liknar avgörandet i Tour De Ski med en slalombacke som skall besegras. Alla som kommer upp har vunnit. Våra åkare gjorde bra ifrån sig och alla var mycket nöjda. Det var en spektakulär avslutning på en lyckad helg – den första vårvinterhelgen.

/Stellan

Kebbesprinten (RESULTAT)

Kraftracet (RESULTAT)


Skribent: Hans-Åke Dahlqvist

Stöd Vårby IK

Stöd Vårby IK
genom att
bli medlem!
ULLMAX: Allt du köper här stödjer Vårby IK med 10%!