Sök

Arkiv

Om två veckor drar tävlingssäsongen igång!

Hej skidföräldrar,

Om två veckor drar tävlingssäsongen igång = )!Vi har sammanställt lite information till er som önskar veta mer om när och hur man anmäler till tävlingar. Se bifogad fil över datum för alla tävlingar och info om anmälan.

Vi vill förmedla till samtliga skidtränande barn det roliga med att vara med och tävla även om det inte finns några som helst krav att göra det. Vår erfarenhet är att desto tidigare barn provar på att tävla desto mer avdramatiserat blir det att delta. Ingen tidtagning eller inbördes rangordning sker för ungdomar upp tom det år man fyller 8år. Nedan finns förklaring av de olika typerna av tävling.

Klubbtävlingar. Vårby IK arrangerar ett antal klubbtävlingar, vanligtvis under ordinarie träningstid. Här kan alla i klubben delta och särskilt nybörjare kan här få en bra inkörsport till tävlandet. Prisutdelning sker på skidavslutningen efter säsongen. Datumen för klubbtävlingarn är:

14/12 Ski-cross-tävling

16/1 Kaosstafett

15/3 Klubbmästerskap

Kommunskidan: Runt om i kommunen kommer 4-5 tävlingar i kommunskidan att köras. Det är en tävling där våra ungdomar får mäta krafterna mot andra skidungdomar inom kommunen. I Knatteklass och H/D 7-8 är det inte någon tidtagning. För H/D 9 – 12 kommer kommuntävlingarna att avslutas med en stafettävling mellan Ångermanlands kommuner, den så kallade Kommunstafetten. I kommunskidan belönas man med medalj om man deltagit i minst tre deltävlingar. Datumen för kommunskidan är inte fastslagna ännu.

Klubbtävlingarna och kommunskidan kan ses som en inkörsport till tävlandet för alla barnen och ungdomar.

Distriktstävlingar: Det finns ett stort utbud av tävlingar under säsongen, både inom och utom kommunen. Vilka tävlingar som den aktive ska delta i får föräldrar och barn/ungdom bestämma. Vi ser tävlandet som en rolig och viktig del samt ett moment som sporrar och inspirerar till fortsatt träning. I de större tävlingarna i distriktet får alla barn i klassen 0-6 år och H/D 7-8 en medalj eller pokal för sitt deltagande.

Närmaste distriktstävlingarna är:

2017-12-09 Norrskogssvängen, fri stil, arr: Sollefteå Skidor IF    

2017-12-10  ICA Kvantum Racet, klassisk stil, arr: Sollefteå Skidor IF   

2018-01-06  Anundsjöloppet, fri stil, arr: Anundsjö IF    

2018-01-13  BIK skidspel, fri stil, arr: Bondsjöhöjden IK     

2018-01-20  Graningerundan, klassisk stil,arr: Graninge-Alliansen

2018-01-21  Graningecrossen, skicross, arr: Graninge-Alliansen

Klubbresor:

Under tävlingssäsongen kommer två klubbresor att genomföras där gemensam övernattning bokas. Det blir den 20-21 januari i Sollefteå och 17-18 mars i Sundsvall. Mer info kommer senare men notera datumen.

Att tänka på vid tävling:

1)      Kolla startlistan för tävlingen för att få rätt starttid. Startlistan finner du på samma ställer som du gjorde anmälan eller på arrangerande klubbs hemsida. Hör av dig till tränarna om du inte hittar.

2)      Om möjligt, valla skidorna i förväg om barnen inte åker på vallningsfria skidor.

3)      Kom till tävlingen ca 1-1,5 timme före start för att låta barnen provåka banan innan tävling, eventuellt bättra på fästet och värma upp innan tävling. På de flesta tävlingar kommer tränare att finnas på plats och vi hjälps åt med att provåka banan med barnen och att valla. Alla Vårbyiter hjälper varandra och i de flesta större tävlingar finns vallatält uppsatt.

4)      Föräldrar hjälper barnen till start vid utsatt tid och sedan hejar alla på alla åkare J

5)      Prisutdelning sker ibland för yngsta klassen i direkt anslutning till tävlingen men för 7-8 år och äldre brukar prisutdelning ske samlat en stund efter alla åkare i klassen gått i mål.

Tveka inte att kontakta tränarna om du har någon fundering kring tävlande eller tävlingsanmälan. Nu tävlar vi! J

Hälsningar// Ledarna

Datum och info anmälan kommunskidan och större tävlingar i distriktet säsongen 2017&2018.docx


Skribent: Ulrika Berglund
E-post: Adressen Gömd

Stöd Vårby IK

Stöd Vårby IK
genom att
bli medlem!
ULLMAX: Allt du köper här stödjer Vårby IK med 10%!