Sök

Arkiv

Sammanfattning av Decemberloppet 2011/12

En ursäkt från tävlingledaren!

I sammanfattningen glömde jag att framhållas de yngre åkarnas fina placeringar, ber så mycket om ursäkt för detta, texten är nu ändrad i sammanfattningen.


Till en början vill jag tacka alla tävlande för fina insatser i spåret, en extra eloge till spårgubbarna för fina spår trots snåla förutsättningar från kung Bore. Ett speciellt tack till alla er gruppansvariga, för att framhålla några lite extra, så nämner jag Åke och Stellan som gör det lätt att vara tävlingsledare.

Tack även till alla föräldrar och ledare som ställde upp före, under och efter tävlingen. Tillsammans lyckades vi genomföra en fantastisk tävling. Vi fick bra beröm från Skidförbundets utsände.

I resultatlistan kan man utläsa vilka orter som har haft mest snö under förvintern. Det märktes att Ö-viks ungdomar ligger lite efter vad gäller snöträning och tempot, jämfört med inlandsdistrikten. Våra Vårbyungdomar placerade sig trots detta mycket bra, de flesta i mitten av sina klasser, men ändå i topp av Ö-viksåkarna. De som fick mest framskjutande placering var Axel Mannelqvist med en andraplacering och Melker Eklund tredjeplacering i herrar 9-10, Alva Persson en tredjeplacering i damer 9-10, Maja Petterson med en tredjeplacering i damer 13-14.

Det är verkligen roligt att se att vi har en sådan återväxt i föreningen med många anmälda i de yngsta klasserna både på herr- och damsidan!

Det var extra kul att vi fick besök av våra landslagsåkare Robin Bryntesson och Linn Sömskar (team 2015) i Vårby.

Sedan lyckades vi knipa första sidan på Allehanda också, kul med massmedias uppmärksamhet.

Hoppas på att vi kan genomföra ett lika bra arrangemang vid Vårbyfläkten i mars!

Magnus Dahl/Tävlingsledare


Skribent: Magnus Dahl

Stöd Vårby IK

Stöd Vårby IK
genom att
bli medlem!
ULLMAX: Allt du köper här stödjer Vårby IK med 10%!