Sök

Arkiv

Välkommen till en kostnadsfri föreläsning med Skidstjärnan Maria Rydqvist

2015 tog hon VM-silver i Falun och kom fyra på 10km fristil, nu kommer Maria Rydqvist till Ö-vik och berättar om sin framgångsrika karriär.

Under dagen kommer Maria att ge exempel från sin egen idrottskarriär som aktiv och ta upp de frågor och förändringar som hon själv har stött på och jobbat aktivt med under sin karriär. Ta chansen att komma och lyssna på en inspirerande föreläsning med en av Sveriges bästa skidåkare!

Målgrupp: Ledare, aktiva och föräldrar

Datum: 7 januari 2018

Tid: Föreläsning kl. 13-15, frågor och grupparbete kl. 15-17

Plats: Fjärden, Fjällräven Center. Örnsköldsvik

Kostnad: Kostnadsfri

Förtäring: Vi bjuder på matig macka och gofika

Anmälan: Senast 4 januari till anna.mannelqvist@umu.se

SISU Idrottsutbildarna bjuder in till en föreläsning med Maria Rydqvist, tidigare elitskidåkare med fina meriter från Svenska landslaget och

SM-tävlingar! Maria kommer att berätta om sin långa och framgångs­rika karriär samtidig som hon tar upp många av de problem som finns inom längdskidsporten idag.

Efter att ha varit i topp på många SM-tävlingar i Sverige kom Maria Rydqvist tillbaka till idrotten från en graviditet år 2010 och skördade stora framgångar, med ett silver i stafett och en fjärde plats i 10 kilometer fristil under VM i Falun 2015 som höjdpunkter.

Idag är Maria aktuell med sin bok Kvinnor, idrott och manliga ledare som handlar om jämställdhet, normer, mens och ideal. Hon tar upp frågor om varför tjejer slutar idrotta tidigare än killar, varför kvinnlig idrott värderas lägre och hur det kan förändras så att alla tjejer får idrotta utifrån sina egna förutsättningar.

Inbjudan föreläsning Maria Rydqvist.pdf


Skribent: Ulrika Berglund
E-post: Adressen Gömd

Stöd Vårby IK

Stöd Vårby IK
genom att
bli medlem!
ULLMAX: Allt du köper här stödjer Vårby IK med 10%!